Rutor på magen :)

Jag har fått ganska många mail där folk undrar vilka som är mina favorit övningar för magen så jag svarar här både med bild och text!

OKEY...

För det första är det vikigt att poängtera att magmusklerna finns från grunden på alla! Självklart varierande storlek beroende på hur mycket man tränat just magen lr inte, även formen/hur de ser ut är individuellt från person till person.  Alla kan få fram de s.k. "Rutorna" , men i nio fall av tio krävs det en relativt hårt hållen matdiet för att göra dem synliga och hålla dem synliga :)

Alltså man bygger och stärker såklart magen genom att mata "sit ups" men utan rätt tänk i kosten kommer "rutorna" förbli gömda under allt fett... Hårt men sant !

Magen är som vilken annan muskel som helst, kör man den tuuungt behöver den vila minst 48timmar innan man kan ge sig på den igen! 
(Magen är dock stryktålig och det krävs mycket blod för att fylla den så det går utan problem att köra några set mage varje dag om man utesluter  extra vikter och bara jobbar med sin kropp som vikt)

Nu under diet kör jag den varje dag, 2dagar utan extra vikter och högreps följt av en dag tuuuungt med vikter, sedan börjar jag om från dag ett med lätt igen... Har funkat för mig!



Kör ju alltid mage efter varje kardio pass på morgonen så vi tog lite bilder imorse under passet!

Började med 2 härliga timmar på cykeln :)


Mage...

Bra övning där man kommer åt nedre magmusklerna bra! 
Att tänka på, slappna av i benen & höftböjaren så mycket det går och "krama" knäna med hjälp av magen upp mot brösten.


Placera hanteln på övre delen av bröstet, INTE för tung hantel så man måste ta i med ryggen för att komma upp, förstör hela tanken med övningen )= , krama upp med magen en ganska kort rörelse och håll kvar två sekunder innan ni går tillbax och börjar om med nästa reps.



En annan variant av övningen innan, precis samma tänk i utförandet! (fäst repet i nedre triccan på cable crossen)



Enligt MIG den bästa övningen för magen där hela magen jobbar max! , extra bra med benen uppe är att man helt kopplar ur höftböjaren och det är verkligen bara magen som jobbar! samma tänk som innan, "krama" upp och håll 2 sekunder.




Samma här, inte för tungt för då är det allt annat än magen som drar ner vikten )= , tänk hela tiden på den muskeln som tränas under heeeela setet!!!  "krama" ihop och håll kvar i 2 sekunder.




Törs lova att sköter man matbiten, går lite promenader och tränar magen kontinuerligt, så kan man absolut få till den magen man alltid drömt om!!!

Sådär ser ett magpass A´la Ederer ut ,ibland med vikter och ibland utan, men alltid samma övningar, har funkat bra för mig!

Undrar ni över något är det självklart bara att skriva och fråga!

MVH
///
Ederer



Kommentarer
Postat av: Haje

Vill bara tacka dig för denna lektionen om magrutor!

Grymmt lärorikt. Sånnt uppskattas oerhört mycket.

Hare Bäst!

2008-07-10 @ 13:32:26
Postat av: Ederer

Haje!



Inga problem! bara skriva om du/ni vill att jag ska ta upp något speciellt rörande träning osv!



Detsamma och kör hårt ;)

2008-07-10 @ 17:30:30
Postat av: Linda

Gryyyyymt TACK ;)



Fråga! Kör du aldrig "sneda sit ups"?

2008-07-10 @ 17:34:33
Postat av: Emilio

Linda! du ser i gårdagens blogg att han ligger o kör snea situps på torget i trappan:D!.



Magrutor säger du, har aldrig sett mina.. är sugen faktiskt haha:D hare bra Johan!

2008-07-10 @ 18:27:10
Postat av: Cuttan

Härligt med magövningar, behöver köra magen lite mer än vad jag gör. Btw tar du någon pre workout shake för att få pump typ som rage lr andra kreatin tillskott, isåfall vilken rekommenderar du?

2008-07-10 @ 23:19:11
Postat av: Ederer

Linda!



Thanx:)



Nej aldrig breda, man får med hela magen även vid "vanliga raka" , dessutom bygger sneda situps även en bred midja tyvärr... alltså INGET som jag rekomenderar att köra!!!!!!!



Lycka till*

2008-07-10 @ 23:44:05
Postat av: Ederer

Cuttan!



Samma här, off season är tyvärr inte magträning någon prio direkt:), kör den bara en gång i veckan då, iofs tuungt och hårt men....



Rage "pulver" är riktigt bra för pump och tryck, har provat det lite under off och märkt skillnand, funkar helt klart! ,

men under diet inget "extra" för pump osv,bara en proteindrink precis innan passet! räcker bra det med för att mata musklerna under timmes passet! och man håller ner kcal mängden oxå, viktigt under diet hehe:)



Ha de gott Cuttan!

2008-07-10 @ 23:48:10
Postat av: Matti

1 ord, brutalt!

2008-07-11 @ 01:23:48
Postat av: Tim Aronsson

Hahaha, fotbollsgymnie shortsen har han letat fram!!!!!!!!!! :D

2008-07-11 @ 17:28:00
Postat av: Ederer

Matti!



Thanx man!!!

2008-07-11 @ 20:48:46
Postat av: Ederer

Tim!



Jo så är det:) , alltid kardio i shorts ;) som en äkta carl lewis :P



Sköt om dig så ses vi framöver!

2008-07-11 @ 20:50:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0