Dax för nytt kapitel!!!

Avslutade året som det började... Med bra fart :) 
Hunnit med allt som skulle göras inför nyårsfesten. Varit hos Better Bodies och provat kläder och mössor ur nya kollektionen, mycket snyggt som kommer 2009!

Bokat in en fotning som jag tror kommer bli riktigt skoj, haft ett givande möte med fotografen idag och hon är grymt duktig och har så många bra idéer!! 
Från Måndag är det minidiet igen!  Bra det för vikten har smygit upp till dryga 100kg nu... dax vända igen!

Idag är det som jag tidigare skrivit party på kvällen och under dagen är det delar av partyfolket som ska träna tillsammans innan avfärd mot festen! Tar med kameran till gymet, blir bra avrunda året med lite tränings pics eftersom detta år minst sagt gått i träningens tecken :)

År 2008!!!
Som alla år blir det både glädje och sorg, sånt är livet! Jag känner att jag kan vara nöjd med mitt år, ingen är perfekt men jag känner jag kan stå för allt jag gjort under året, hoppas mina nära och kära oxå är "nöjda" med mig, har alla fall försökt finnas där och vara en bra vän, försökt räcka till så gott jag kan! 

Vill TACKA ALLA som stöttat mig under året och funnits vid min sida, ni är alla guld värda och allt ni gjort betyder oerhört mycket, ni vet vilka ni är , ingen nämd ingen glömd!  Och ett tack till alla ni som följt mig i bloggen under året, grymt stöd och jag har fått äran lära känna massa nya människor!   TACK FÖR 2008!.....






ÖNSKAR ER ALLA FRIENDS OUT THERE... GOTT NYTT ÅR!!!




Önskar er alla ett framgångsrikt 2009 och jag hoppas att ni alla uppnår era personliga mål, alla lika mycket värda stora mål som små, även den lilla förändringen kan göra stor skillnad!

Tilla alla nära & kära och min familj...

Älskar er!
///
Johan Ederer


Nästa Stopp... Nyår:)

Julen är över!
Haft en bra jul, trevligt sällskap av familjen,  mycket skratt och god mat, tog första utgången/krogrundan på juldagen efter nästan ett år utan party, var väl okey, men håller fast vid "hemma bäst" , en lördag kväll med god mat och massa mys hemma vinner lätt!

Hunnit med att träna varje dag,Börjar återhämta mig riktigt bra efter dieten och styrkan och tempot i passen ökar från pass till pass, kul kul :) kan lägga upp lite träningspics nästa vecka så ni ser att jag alla fall försöker ta i :)


Snart dax att åka upp till sthlm igen för nästa stopp... Nyårsafton!
Blivit bjuden till mina vänner David och Vanessa Frykman på ett riktigt "fitnessparty" med bara likasinnade träningsfreaks, kommer bli riktigt roligt och säkert massa gaaaleet, en kväll jag ser fram emot!!!

Här en bild på mig med Vanessa & David efter muscle tech -07...


Bra val av t-shirts om jag får säga det själv  



Ha en grymt skön Lördag!!!
///
Ederer

GOD JUL !!!

Såg Kommentarerna i förra inlägget och ska självklart skriva mer ingående om kosten jag äter, träningsprogram och bilder från passen kommer oxå inom kort igen.... It`s a deal :)

Haft en skön dag utan "julstress" , vaknade tidigt och gick en långpromenad med farsans lilla hund, träningen och lite kardio avklarad strax efter lunch, hann med en drop in klippning under eftermiddagen, kvällen har jag spenderat hemma.

Hade sedan länge lovat att baka bröd på kvällen innan Julafton som vi ska ha till Julgröten på julafton!
Erkänner att jag inte var den största talangen på hemkunskapen i skolan :) :)  Men står alltid för mitt ord, lovat är lovat lr hur!





ÖNSKAR ALLA  EN GOD JUL !!!

( Tomten är off season, precis som man ska på Jul :D :D )
 



Ha en härlig Julafton friends out there!
///
Ederer

Smygit igång lite :)

Har från denna vecka med start idag och kvällens pass dragit upp tempot igen inför olika uppdrag som väntar i början på nya året, måste hålla formen :) veckorna går fort !!!

Vikten har pendlat rejält upp och ner efter dietens slut, varit väldigt kolhydrat känslig, men har hittat en bra balans i maten mellan kolhydrater och protein så vikten har hållit sig stadig i ca en vecka nu, skönt!!!

Är det något speciellt ni vill att jag ska ta upp i bloggen?  träningsrelaterat! Skriv gärna!
 Delar gärna med mig av de rätt och fel jag upplevt under mina snart 14år som aktivit tränande, kanske kan bidra med något alla fall...


Lite nya bilder från media...



( Blir fixad inför TV Inspelningar... Tur det finns hjälp att få )







Känns kul att man har lite delmål uppsatta efter vägen mot nästa scen, lättare att hitta den riktiga motivationen att verkligen kunna pressa ur det sista repsen i gymet då...
 Ett tips - sätt upp ett mål stort som litet och ta er dit, motivation!


Ha en skön dag imorgon och stressa inte ihjäl er i julruschen!!!
///
Edere
r


Lördagkväll - Bowling! And the winner is ... ;)

Haft en bra lördag med massa extra kcal ...
Bageri bröd till frukost, buffe till lunch, kebabtallrik middag och massa godis, Lördagar is the shite :)

Avslutade en lyckad dag med en kvällsrunda Bowling på Score, trodde min kondition skulle vara på topp efter alla kardio timmar under året , men måste erkänna jag blev f*n lite flåsig... Skyller på alla dagens extra kcal



Kolla noga på min bana 3, striken är ett faktum



Vem som vann???   ...

Hahahahaha!  neeee  oavgjort säger vi! tack för besöket och en grym helg kompis!





Håller på och funderar ut et nytt träningsupplägg oxå, måste variera ofta för att lura hjärnan, klart är att fokus kommer ligga på att främst förbättra vader och baksida lår!
Genom självklart främst hård träning men oxå regelbunden massage och stretching, ingen annan gör jobbet så väldigt snart är det dags att dra igång hårt igen! Kommer börja uppdatera min träning som vanligt då med bilder osv.....



Hoppas ni haft en lika trevlig helg som mig !!!
///
Ederer

Vardagen fortsätter :)

Läääängesen man var på krogen men ikväll var det dax igen efter ca ett års frånvaro, tog bilen så det blev ett nykter besök och mina beställningar bestod av isvatten och cola zero... 

Kom hem från gymet runt 19.00 , 19.15 ringde en kompis jag inte sett under hela dieten och frågade om vi inte skull ses? Bäst passa på när man har semester från matvågen och kardiobandet :) 
Märktes vi hade mycket att snacka om, tog ett bord satt oss ner och timmarna rullade på snabbt, skön utekväll utan sprit, helt klart sällskapet som gör skillnaden,  kul se dig brorsan!

Bild från kvällen... Livets goda fortsätter :)




Fick även ett grymt härligt mail idag av  kanske sveriges genom tiderna bästa kroppsbyggare! Även en fantastisk mentor för sporten och en perfekt förebild för alla tränande i landet!

ANDERS GRANHEIM


För att citer några rader ... 

"
Hallå Johan!

Hoppas allt är bra!
Hade tyvärr inte förmånen att se dig på Lucia sist!
Lycka till med din satsning! You have the look!
mvh
Anders "



Tackar ödmjukast för de fina orden, ord som gör mig ännu mer laddad inför framtiden och mitt nästa mål, snart dags att börja köra hårt igen, kan knappt vänta!


Imorgon är det lördag och bröst träning + massa extra kcal
///
Ederer

No more "Svullo" =)

En vecka med "grisande" räcker för mig och från imorgon Måndag är det dags att hålla ett litet kost schema igen..

kommer självklart inte gå runt och vara hungrig, utan mätt på bra mat!
Sen om det slinker ner en fika, lunch på stan lr en godispåse i soffan osv gör absolut inget !!! 


Har en gästposering/uppvisning på en idrottsgala i början på nästa år så blir bara jobbigt att släppa iväg kalorierna för mycket nu eftersom de måste snabbt bort inom kort ....



Såhär kommer mitt mat schema se ut de närmsta veckorna. Inte räknat exakta kcal utan bara gjort ett överslag!

* Kardio - 30-40min Cykel 
(
Kan lika gärna använda den fina sponsor cykeln jag fick av Sportsmaster, den står bredvid sängen, så inget att skylla på hehe )

* Morgon - Gröt 2dl (ca80gram) havregryn med psyliumfrön , 50gram whey protein och vitaminer & mineraler

* mellanmål - 250g kesella med psyliumfrön
* Lunch- torsk/kyckling filé , ris och lite grönt (sallad)
* mellanmål - Gröt 1dl (ca 40gram) 30gram whey protein¨
* Innan träning - Amino Rush 10gram
* Efter träning - Vitargo & wheyprotein
* Middag- Torsk/kyckling filé, ris och grönt
*kväll - Antingen Slow pro, kesella lr highpro

* Lördagar fria kcal




Vilat några dagar från träning.. I eftermiddag är det dags igen!
///
Ederer

Lite mer bilder från Tävlingen...


KEEP ON ROLLIN .......






(Klicka på bilderna för större)













///
Ederer

TACK GYMGROSSISTEN!!!

Vill även tacka GYMGROSSISTEN för år 2008  -  www.gymgrossisten.com

Härligt stöd, förtroende genom olika uppdrag/uppvisningar osv,  och ett grymt bra sortiment att plocka de bästa kosttillskotten ur!


Extra stort tack till team Leader Roger Svensson!!!
f


TACK!!!
///
Johan


Time out!

Är åter i träning och har kört genom kroppen lite lätt denna vecka... 

Är långt ifrån nöjd med min insats under Lucia, vet att jag kan mer och ska efter lite vila dra igång med en hård off season träning igen, vi har pratat igenom vad som gick snett och varför den riktiga formen uteblev samt vilka muskler vi ska prickskjuta...

Men nu ska jag bara ha en lugn o skön jul samt nyår! Kommer uppdatera här lite efter tid och om det finns nått att skriva om. Men efter nyår kommer bloggen mot nästa mål (som är klart) att rulla som vanligt igen...


Jag kommer tillbaka!!!!!!!!!!!!!!

foto: Markus Syvertsen


Sköt om er friends out there så ses vi snart igen!
///
Ederer

Min Söndag...

Sista dagen på årets nr1 för alla oss tränings intresserade, Fitness Festivalen , får symbolisera den sista dagen på detta tävlingsår....


Lite bilder från min söndag..

Bästa tänkbara start på dagen, hotelfrukost 




Verkligen kul med alla trevliga människor som kommit fram, velat ta en bild och prata lite, tack för alla schyssta ord under dagen















Fyra glada tjejer!  Två mindre och två större =) 
Sofia, sveriges största kvinnliga IFBB Proffs Irene, Annika och tävlande Eva!


Team Frykman =)  Grattis till 2:a platsen Vanessa!



Nyss kommit tillbax till Hotelrummet efter en kväll på Amazing Thai här i Göteborg, med thai buffè och glass buffè.





Kommer somna fint efter alla extra carbs idag 


Imorgon, tillbax till huvudstaden..
///
Ederer


Dax för lite vila :)

Slutade på en 4.e plats i klass -90kg... 

Kanske den "jobbigaste" platsen av alla? 
Mitt i ingenting känns det som,  men ger man sig in i leken får man leken tåla, lr hur :)
Jag är väldigt nöjd med  mitt år 2007, har varit väldigt händelserikt och jag ska ta med mig all positiv energi till framtiden.

Speakern ¨på tävlingen Jonny Grape ställde mig under finalen frågan

- "hur det känns att hela svenska folket följt din blogg på nätet"??!


Tycker det känns oerhört stort att så många följt mig under året och jag kan inte nog säga hur glad och tacksam jag är för allt erat stöd under resan!!!

Nu ska jag koppla av, ha en skön Jul och nyår,  ladda om batterierna sålänge det behövs...men...Ni som känner mig vet att jag inte ger mig innan jag når mina uppsatta mål...Ingen stress...But  I`ll be back :)


Här några bilder från min tävlingshelg!
som kommer avrundas på bästa sätt imorgon med Hotelfrukost, Julmarknad på Liseberg och självklart tittande på Fitness festivalen! 

Tidig morgon, får smörj av coach :) :) :)


Stooort TACK till dig och din fru Petra för all underbar hjälp under helgen!




Det var riktigt jobbigt att ligga och vänta mellan förbedömningen och final, kramperna jagade mig hela tiden eftersom man inte druckit något alls på något dygn....


Match time =)


Göteborgs natten klockan 03.00 ...
Dax för "real life" igen, lite drygt 1 årsen jag åt en korv med bröd! Smakade helt okey =)



Det kommer upp mer bilder osv efter helgen lr kanske imorgon...




Får avsluta detta tävlings år med att TACKA Arrangörer, domare, medtävlande och publik!!!
Utan er ingen tävling eller nya mål att se fram emot!


Ska agera "provdocka" för träningskläder under kommande vecka så LOVAR hålla formen
///
Ederer

Invägd och klar...

Tillbax på hotel rummet efter en varm (mycket folk) invägning och vikten stannade på exakt 86.5kg , 9kg tyngre än förra året....

Ska fortsätta att försöka torka till under natten, finns lite vätska kvar att driva ut, känner mig matt men en natt till ska jag orka, snart är vi inne på matchdagen som jag väntat på ett år, klockan åtta kommer coach och det är dax att lägga på ett lager färg...

Vilka lr hur många vi tillslut blev i -90kg har jag ingen koll på?  Ska bara göra mitt bästa imorgon, mer kan jag inte göra vilket fall...

Det är såna här dagar man verkligen förstår hur mycket vänner runt om man har, mobilen har gått varm hela dagen med lyckönskningar och delar av min familj sitter i publiken imorgon, TACK FÖR ALLT ALLA NI !!!! 


Nästa gång jag skriver här blir imorgon kväll när allt är över ( möjligt att det kommer update på www.bigd.blogg.se mellan förbedömning och final?!)



Nu kööööööööööööööööööööör vi
///
Ederer

Följ mig Live om ni vill =)

Har ju som jag tidigare skrivit äran att ha "min egen" fotograf med på hela resan, hon uppdaterar hela tiden vad som händer med både bilder och text på sin sida...

Följ hela min resa på : www.bigd.blogg.se


Bilden tagen exakt 15.32         - mer live än så går inte att få =)




Ligger här nu på hotelet och inväntar invägningen som är klockan 17.00, mår bra och känner mig lugn även om jag är torr och törstig eftersom vi strypit vattnet helt...


One day out from the Lucia show!
///
Ederer

Jag mår bra :)

Det sista vi gjorde innan avresan var att sy ihop mina posebyxor hos duktiga sömerskan Anita, coach P-A som stöttat mig varje dag hela året var såklart oxå där även den sista dagen innan avresa!!!




Sitter här och lyssnar på Hans Zimmer Allt känns lungt och under full kontroll, ingen stress alls....






Stannar på Hotelrummet imorgon när de andra äter hotelfrukost ... Ska bara ligga och ta det lungt tills invägningen imorgon kväll ! 

På Lördag står jag på den här scenen och det känns helt otroligt att "det där året" har gått! Gissa om jag är laddad, det brinner men ändå med ett lugn....



Tog en bild precis nyss  med mobilen (
00:23 exakt :D ) ... Jag mår bra:)


Återigen TACK!!!!!!!!!!  för allt underbart stöd, grymt härligt känns det!!!!


Kommer upp bilder imorgon kväll från invägningen..

Sov dax nu!
///
Ederer

Vill bara...

Säga TACK SÅ HEMSKT MYCKET för alla lyckönskningarna!!!!


Har precis som som övriga diet veckor inte legat på latsidan den sista =) , fullspäckat schema minst sagt, men nu är det vila som gäller ända in i mål..

Har bl.a under tömmningsdagarna (
snurrigt värre :P) varit och fotat hos Better Bodies. Riktigt snygga t-shirts med skön passform om jag får säga vad jag tycker =)

Några "behinde the scenes" pics...

Håll utkik längre fram!
www.Betterbodies.se





Allt noga övervakat av Petra från Swedish fitness =)



Här en bild från sista passet för denna års långa satsning, en kluven känsla...




Ville även ge ett extra stoooooort TACK till dig Sofia för allt fint och ditt underbara stöd under året, hur det än går på Lördag så är hälften ditt
 ( F*n va den masken du la på mig sved, minns fortfarande hahaha*)




TACK FÖR ALLA HÄRLIGA KOMMENTARER I FÖRRA INLÄGGET
///
Ederer

På återseende VÄNNER!!!!

I slutet av december -07 satte  jag mig ner med min coach Per-Arne Andersson och vi pratade genom min framtid lite...

Vi kom fram till att nästa mål blir Luciapokalen -08!
Åkte hem till Värmland för att fira Jul och nyår, återvände till Stockholm i början på Januari och drog igång mitt livs tuffaste off season träning någonsin , Per-Arne lät mig inte gå hem innan varje pass tränats till total utmattning.

(Klicka på bilderna om ni vill se dem större)

En vanlig och daglig syn under uppbyggnadsträningen, total utmattning efter passen..


Efter ett halvårs jobb var det från 1juni dags att dra igång dieten mot slutmålet i december, det var en något rundare Ederer än idag som drog igång dieten, hehe =) här en bild från helgen innan dieten började..


som tur är krympte skallen och kroppen ganska snabbt =) 5veckor mellan bilderna...
 


Dax att vara hungrig och mer lr mindre låst varje dag precis när sommaren börjar...Hmmm??? Handla kesella plattor istället för öl plattor till fotbolls Em?? ....

Men hade ju mitt mål att se fram emot och ingen annan gör jobbet åt en..

Så det vara bara att kliva upp på cykeln, minns det kom en del svordomar vid de första trevande trampningarna, här en bild från första kardio timmen denna diet..


Månaderna har rullat på och på Lördag 6e december har det där året gått!!!  och det är dags för det jag jobbat för varje dag under ett år,

känns overkligt att det är så nära nu...

kommer inte skriva mer i bloggen (beroende på ork/tid) förrän efter tävlingen när det på riktigt är dax att summera året...  Allt stöd och alla fina ord jag fått av alla er där ute som följt mig betyder väldigt mycket och ni har ALLA en del i att jag orkat även de allra jobbigaste dagarna...

Finns bara en sak jag vill säga er och jag menar det verkligen....





Nu ska jag fokusera sista dagarna in i mål och tidigt på Fredag morgon åker vi mot Göteborg....  En grym känsla!!!


"If you always do what you always done then you will always get what you always got"


På återseende Vänner!
Pusskram*
///
Ederer

RSS 2.0