Tillbax igen...

Efter en minst sagt ovanlig vecka... Hunnit med att vara i värmland för att träna lite och för att träffa kompisar o umgås,även en kompis som just precis skulle flytta när jag dök upp ( bra "timing" he he) hann med en kopp kaffe sen gick hela den dagen åt till att flytta ut Heeela hans hus, men what are friends for he he=)
blev som vanligt när man e "hemma" några riktiga utgångar på krogen, får väl erkänna att det blev minst en drink för mycket...

Väl tillbaka här igen åkte jag direkt från tåget för att hjälpa Gary & Bella med att bära nya maskiner o kardio utrustning till deras hardcore gym BODYFITNESS, sthlms häftigaste gym!!! 

Sen har dagarna rullat på med massa annat och helt plötsligt har det gått en V och jag har inte besökt gymet en ända gång )= ... Men som tur är har jag inte glömt bort vägen dit och förhoppningsvis står gymet kvar=) , Tillbax där på måndag!

Nu ska jag ta en sväng till stan och inhandla mig en ny digitalkamera så man kan uppdatera med lite bilder igen! känns även som en bra grej att handla inför Jul & nyår med allt vad det innebär!


Bilden får symbolisera förra veckan(Sittandes vid Bodyfitness latsdragsmaskin) EJ OMBYTT...image5 
Men nästa V. då e det träningskläder på som gäller ==)))


Trevlig dag ALLA!!
 
///Ederer

Ingen Ätardag denna helg...

Denna helg har gått helt i träningens tecken,både vad gäller kost & träning, brukar annars ha en vad vi i min sport kallar "ätardag" varje lördag, men eftersom det slank ner en pizza o lite annat onyttigt i torsdags under Tv-spels kvällen me grabbarna fick det bli en helstrikt lördag!


Många anser ju att det man håller på med är "fanatisk kosthållning".. Hur jag ser på saken? Jag trivs o mår bra med att ha lite koll på vad jag stoppar i mig under veckorna, ser det inte som en uppoffring att välja de lite nyttigare alternativen och tar gärna den där lilla extra stunden i mataffären för att kolla innehållsförteckningar o kalorier.


Så de som anser det som fanatiskt...deras problem inte mitt!!


Eftersom jag mår bra av det kommer jag självklart fortsätta med det, om jag en dag skulle vakna upp o se det som en börda o ha ångets osv, skulle jag helt enkelt sluta upp med det, huvudsaken e att man trivs!!


En vanlig vardag kan se ut så här matmässigt:


Frukost: Gröt + protein och kosttillskott

mellanmål: protein + ett äpple

Lunch: fullkornspasta med antingen kyckling,tonfisk lr torsk + lite grönt

Eftermiddag innan träning: Gröt + protein

Efter träning: protein+kolhydratpulver

Middag: Fullkornspasta och kyckling filè med lite grönt

Kväll innan sovdax: Nån proteinkälla


En typisk lördag & ätardag kan se ut så här i matväg:


Frukost: Gröt o några mackor med nått gott pålägg

mellanmål: oftast nått gott fikabröd direkt från nått bageri!!

Lunch o middag: Lasagne, Pizza, hamburgare, thaimat ...Vad jag e sugen på helt enkelt!

sen slinker det alltid ner: massa choklad, glass,chips!!


För det första uppskattar man alla smaker mycket mer om man bara håller det till en dag/V ,blir som julafton varje vecka=) !!

Och efter en sådan dag känns det bara skönt att på söndagen återgå till en kost med "lite tänk i".


Ser verkligen fram emot alla tränandes höjdpunkt som inträffar om nån v. FITNESSFESTIVALEN i Göteborg, En perfekt plats att avsluta träningsåret på, inspiration & motivation!

Kommer längta efter att komma i tävlingsform redan i bilen på väg hem därifrån, en riktigt multivitamin som kommer räcka långt in på -08, perfekt det när det väntas "hungrigare tider" ...
image4

Ny vecka med nya tag både i gymet & utanför!!!

Återkommer imorgon igen...

Take Care!!

/// Ederer


Alla kan eller?!...


Vem bestämmer en människas begränsingar??


Har genom alla mina år inom skolvärlden lärt mig att med självförtroende kan man försätta berg! Fick år 2005 äran att ta hand om en liten rullstols bunden kille som ansågs som omöjlig, hade avverkat 13st olika assistenter på 2år!!!!!!!

Fick höra pratet i personalrummet  - Lycka till Johan! men killen har inte sagt ett enda ord det senaste året & när det är rast kommer du bara få sitta o titta på honom för han vägrar gå in i skolans cafè, men som sagt lycka till!!

Ord som rann av mig lika fort som jag hörde dem...
Hade ja gett honom en ärlig chans om ja lyssnat o tagit till mig vad de "välutbildade lärarna" sagt? NEJ!!!


Tre månader senare kunde vi sitta flera timmar o prata om allt från snygga brudar o favorit filmer till livets menning, JA HAN KUNDE PRATA!!

Vem var först att skriva upp sig när tillfälle fanns att få jobba i cafèterian?? Jo han! samma kille som "inte vågade gå in där", stod alltså i luckan o sålde glas o kakor till heeela skolan!!!!!

Han hade träffat någon som inte såg hans hinder lr sjukdom, utan nån som trodde på honom, det gav honom självförtroendet och livsglädjen tillbaka, tänk vad lite det behövs ibland!!


Min lille vän gick bort förra året, jag vet att han slapp tänka på sina "begränsningar" sista tiden, för de fanns inte för oss!!  tänker på dig ibland buddy!!!

Vad jag vill säga är att man måste våga tro på sig själv i livet, finns ingen mall för hur man ska leva,tycker man ska och borde utan att nån ifrågasätter, få göra vad man vill o mår bra av, så länge man inte e dum och så länge respekterar andra individer!


Jag har personligen bestämt mig för att JAG och bara JAG kommer få bestämma vilka begränsningar som finns i mitt liv!


Så alla ni som placerar andra människor i olika "fack"....Tänk om!!
sätt gärna dina egna begränsningar, men låt andra få bestämma sina sjäv!
Med rätt stöttning kan alla hitta självförtoendet och uppnå sina mål! stora som små, vilket ger livsglädje! vilket resulterar i en Gladare värld för alla!!! ==)))


Vissa dagar funderar man mer än andra så är det bara.... Nu ska jag packa, ska åka till värmland över helgen o träna lite, kul kul!!   Trevlig helg, ses måndag igen!!


Till sist, sätt upp ett mål o låt ingen tala om för dig vad du klarar o inte, ingenting è omöjligt lr hur heter det ==)))
Alla måste börja någonstans...
image5
///EDERER


Första träningspasset efter nya bloggen=))

...Det måste ju självklart förevigas!


För det första måste jag säga att det är lite jobbigt o känna sig "halvt ur form" varje dag, men träningen går riktigt bra just nu så vill inte ändra på kosten! 
Äter egentligen bara bra basmat som tex. Gröt,pasta,ris,kyckling,torsk, sallad osv... Sen varje lördag har jag vad vi i min sport kallar "Ätardag" där allt mellan himmel o jord slinker ner, älskar lördagar!!! 

Kosten gör faktiskt stor skillnad!! med rätt tänk kan man göra riktigt stooora förändringar i sin fysik om man så önskar! mitt tips e att sköta veckorna och hålla allt gott/onyttigt till en dag tex lördag!!

 känns om kroppen vaknat till på allvar nu efter diet,tävling, flytt & sommar!!  börjar "hitta rätt" på nya gymet vilket känns perfekt!! anser att det e viktigt att man verkligen trivs där man tränar,extra viktigt för en annan som säkert kommer lägga halva sitt liv i de lokalerna=)

Ska from nästa v. skriva mig ett ordentligt tränings schema, där fokus kommer ligga på svaga muskelgrupper! vill så mycket på en gång men lika viktigt att hitta balansen i träningen som i allt annat i livet!

Kvittar om jag e arg,glad,trött lr ledsen... När ja kommer in på gymet o favorit musiken spelas i Mp3:n försvinner allt annat för en stund, kan utan minsta ångest lr tanke om att jag "missat saker i livet" säga att Gymet `e mitt andra hem and I Love it!!

50år här och 50år ute i övriga världen låter som en toppen idè ===))
The Perfect Life
image4

Om dagens pass gick bra??  Det gjorde det =)
Take care!!

// Ederer
Dax att prova nått nytt...

Med höst & Vinter kommer även mörkret och kylan, vilket för min del oftast innebär tillbaka blickar...
Blev sommaren -07 som jag tänkt mig?
Gjorde jag allt jag lovat mig själv & mina nära&kära?

känns som oktober,november,december endast är en lååååång transport sträcka fram till ett nytt år! med nya möjlighter, nya mål och nya förväntningar...

Känner mig ofast som en "vanlig 27-årig kille" som trivs med livet, tycker det är viktigt med ett socialt umgänge, ett bra jobb, god ekonomi,fint hem osv, Ja allt det som kallas bra levnadsstandard... 

Det som kanske i mångas ögon anses ovanligt o rent av lite skrämmande med mig är mitt val av hobby, Bodybuilding... ni vet en såndär som oftast i media framställs som en robotmaskin med svällande muskler utan varken hjärna lr hjärta, som käkar taggtråd till frukost och som direkt efter träningspasset går till närmsta krog och knäcker några näsben mest för skojs skull...
 Som tur är speglar det vissa individers Okunskap och inte mig och den värld jag lever i...
 För mig handlar Bodybuilding om sund kost, träning för både kropp o knopp!!! alltså något som ALLA kan och BORDE ägna tid åt, hur mycket tid väljer man självklart själv, men jag LOVAR er mer ork,energi och livsgnista i det vardagliga livet!!

Denna blogg kommer handla om mig och mitt liv med allt vad det innebär, följ gärna med på min resa framåt!!

Just ja, Om jag e en "robotmaskin utan känslor"??  Längtar redan till jul när jag får krama min mamma älskade mamma och ge julklappar o träffa alla i familjen som jag älskar.... Så Nejdå, Ja e en vanlig dödlig!!


Ha en toppen dag!!
// Johan Ederer "en vanlig kille" =)
image3Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0